Hoppa till sidans innehåll

En pionjär och förebild har gått ur tiden

20 SEP 2019 17:16
Vi har tyvärr nåtts av beskedet att Sven ”Natt-Sven” Andersson gått bort.
  • Skapad: 20 SEP 2019 17:16

En av orienteringens största utövare Sven Andersson har lämnat oss 89 år gammal, det var under "träning" med stavar i sitt kära Nydala i Småland som Sven dog. 1955 vann han sitt första SM guld och det var även tidernas första Natt-SM en bravad han upprepade två år senare, det är två segrar som gett honom kultstatus under smeknamnet och hedersbenämningen Natt-Sven. Sven har genom åren hundratals segrar och bl a en seger i Veteran VM 1990.

Sven var trädgårdsmästare och drev i Ulricehamn under många, många år den kända affären Södra blomsterhandeln på Storgatan. Även dagens Ryckåsen har fått sitt namn efter Svens otaliga intervallträningar från Pinebobäcken och uppåt, när vi nämner träning var Sven långt före sin tid med att redan då träna två gånger om dagen och med många andra underfundiga träningsmetoder. Vem minns inte hans 7-mila stövlar och bildäck släpandes bakom ryggen för att det skulle gå tyngre.

För min personliga del är Sven en av tre riktigt stora inspiratörer på det lokala planet, vet inte hur många hundra träningspass vi gjorde tillsammans trots att det skiljde 26 år på oss men han lärde och inspirerade mig oerhört mycket vilket jag är glad och tacksam för och har haft stor nytta av både såväl civilt som idrottsligt.

Vila i frid Sven!

Skrivet av Ulf Palmér

Skribent: Marie Fransson
Epost: Adressen Gömd

 UOK's huvudsponsorer:

  

Skydda

 

 

     

 

 

 

 

Ulricehamns Sparbank

 

 

 EMAB

 

 

Team Sportia logga

 

 

    

 

 

Program:  

Styrkegympaprogram 2017/2018 finns här

 

 

 

  

  

  

  

Postadress:
Ulricehamns OK - Orientering
Sanatorieskogen 949
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032114030
E-post: This is a mailto link

Se all info