Rapport från styrelsemöte 2018-10-08

11 OKT 2018 23:04
  • Skapad: 11 OKT 2018 23:04

UOK-stugan 2018-10-08

-Det material som förberetts inför 25-manna tillsammans med SISU blev bra och det skapades bra engagemang i bussen. Många idéer kom fram från olika perspektiv. Marie kommer sammanställa allt de kommande veckorna och styrelsen ska därefter ta en längre sittning och diskutera steg framåt.

-Klubben har fått information kring möjligheterna att få till en orienteringsutbildning inom ramen för Lokal Idrotts Utbildning på Tingsholmsgymnasiet. Styrelsen konstaterar att tränarfrågan är en nyckel, tillsammans med att det finns ett tydligt intresse från klubbens ungdomar att detta etableras. Frågan kommer diskutera med de ungdomar som är i högstadie- och gymnasieåldern för att avgöra om vi ska utreda möjligheterna vidare.

- UOK ska arrangera en deltävling i Nattsjuan den 1 november med Henrik som tävlingsledare. TC kommer vara vid stugan och banorna kommer läggas i norra delen av Lassalyckan.

-Då den vanliga UT-milen-helgen krockar med påsk och Tiomila nästa år beslutas att sikta mot att ha arrangemanget den 4 maj.

-UOK arrangerar DM långdistans 2020. Kartkommittén har börjat titta på alternativa tävlingsområden och kartritare kommer troligen behöva anlitas.

-25-mannaresan blev ett lyckat arrangemang, positiva reaktioner från deltagarna. Vi ska sikta mot två lag även nästa år med boende på Zinkensdamm.

-Ungdomskommittén har lyft att det finns en besvikelse bland vissa ungdomar att klubbens riktlinje att inte tillåta deltagande på egenarrangerade tävlingar inte är en konsekvent policy bland VOFs föreningar, vilket ger orättvisa förutsättningar i VOFs ungdomscup.

Henrik tar en kontakt med VOF för att lyfta frågan och se om man kan enas om gemensamma riktlinjer i förbundet.

-Nästa styrelsemöte blir måndagen 5 november 18:30