Rapport från styrelsemöte 2019-04-08

12 JUN 2019 22:00
  • Skapad: 12 JUN 2019 22:00

-Elitkommittén har återkommit med att elitaktiva under 2019 är Erik Simkovic, Anna Simkovic samt Marcus Wadell.

-En diskussion med kommunen angående vägen till UOK-stugan pågår. Den behöver återställas till körbart skick och en långsiktig lösning för trafiken komma på plats. Ett möte mellan fastighetsägarna på Lönneberg kommer ske med representation från UOK iform av Marie, Henrik, Maria L samt Anders G. Efter detta ska kontakt tas med kommunen.

-Fiber har installerats och modem behöver anskaffas samt avtal tecknas med bredbandsleverantör. Styrelsen ger stugkommittén genom Anders fria händer att välja lämplig leverantör. Vidare beslutas att hastigheten 100MB ska väljas.

-UT-milen närmar sig och det mesta är under kontroll. Funktionärsläget är dock inte fullt säkrat.

-Henrik har varit i kontakt med VOF angående USM-ansökan. Då det visade sig att en ansökan behövde innehålla detaljer kring boende och tävlingsupplägg beslutades att tiden var för knapp. Ansökan ska istället inriktas på 2024.

-En förfrågan har kommit in från Hökerums skola om hjälp att arrangera en orienteringsutbildning. Förslag är att bjuda in eleverna till Lassalyckan där det finns uppdaterat kartmaterial.

-Beslut behöver tas angående kartering inför DM 2020. Styrelsen delegerar till Johan Persson och Henrik att välja det område man anser mest lämpligt och kontraktera kartritare.

-En markägare på Lassalyckan har varit i kontakt med klubben och uttryckt missnöje över att träning anordnats på hans marker. Tills vidare informeras Tränings- och Ungdomskommittéerna om att träning ska undvikas i denna terräng, men konstaterar samtidigt att klubben i nuläget saknar god struktur för markägarkontakter. Frågan ska diskuteras vidare på nästa styrelsemöte.

-För UOK blev det ett väldigt bra ekonomiskt utfall med 103 900 kr in för jobbade arbetstimmar + 15 000 kr för hyra av stugan.

-Ungdomskommittén har uttryckt en önskan om att hyra buss till en vårtävling för att få ut mer ungdomar. Ansökan om externt bidrag till detta har skickats in. Styrelsen beslutar att bifalla busshyran.

-Inbjudan till vuxennybörjarträning har gått ut. Ann-Sofie kommer få hjälp av Bodil H och Lennart N som tränare.