top of page

Vi är
unga gröna stjärnor

Vårt arbete har redan gjort stor skillnad för fler än 20 000 kvinnor.

Träning och sociala aktiviteter för alla mellan 6 och 16

Ulricehamns OK har en stor och aktiv ungdomsverksamhet. Det börjar med enkel skogslek för de yngsta och det finns träningsgrupper upp till och med 16 år. 

Den stora klubbträningsdagen är tisdag kväll. Då är alla grupper vanligtvis igång från UOK-stugan. Vid många träningskvällar är det fika i stugan efter träningen. 

Våra ungdomsgrupper

Skogsbus

Här tas de första stegen ut i skogen med kartan i hand. Vi lär oss kartan med hjälp av lekar och lättare övningar.

Denna grupp riktar sig till de barn som är födda 2015-17. Vi träffas tisdagar kl. 17.45-19.00 vid UOK-stugan. Vi springer och leker i skogen och gör lättare kartövningar.

Ledare 2022 är Bodil Halvarsson och Emilia Järsenholt

Vit grupp

Denna grupp riktar sig till de som är födda 2013-14. Vi träffas tisdagar kl. 17.45-19.15 vid UOK-stugan. Träningarna består av lek, samarbetsövningar och orientering. Vi tränar på att följa olika typer av ledstänger, gena över öppen mark och ha kontroller vid sidan av ledstången. Förälder eller annan vuxen får gärna, om barnet vill, vara med och hjälpa sitt barn på träningen. I den vita gruppen orienterar vi till stor del utan kompass, barnen lär sej att orientera med hjälp av vad de ser i naturen.

Ledare i vit grupp är Marie Fransson, Lisa Gassner och Daniel Pihlgren

Gul grupp

Denna grupp riktar sig till de som är födda 2011-12. Vi träffas tisdagar kl. 17.45-19.15 vid UOK-stugan. I denna grupp börjar vi introducera kompassen, ta gärna med kompass om du har, annars finns det att låna av UOK. I gul grupp försöker också lämna ledstängerna för att lära oss att orientera med hjälp av atttackpunkt, hållpunkter och kurvbild. Vill man som förälder delta på träningen tillsammans med sitt barn så går det jättebra. 

Orange grupp

Denna grupp vänder sig till de barn som är födda 2009-10. Vi träffas tisdagar kl. 17.45-19.15 vid UOK-stugan.

I orange grupp lär vi oss att använda terrängföremålen för att orientera, kompass behövs. Denna grupp åker ibland till annan plats i närheten av Ulricehamn för att orientera, eller springa en bit bort från UOK-stugan. Detta för att få ny terräng att utmanas i.
Skjuts av föräldrar kan behövas.

Violett grupp

Denna grupp vänder sig till ungdomar som är 2007-08. Dessa träningar sker ofta på annan karta än den som är vid Lassalyckan, skjuts av föräldrar tas tacksamt emot. Kanske själv passa på att delta på träningen? Violett grupp tränar tillsammans med svart grupp och klubbens juniorer. Fokus på träningarna ligger på olika typer av orienteringsteknik och orienteringsövningar.

bottom of page